Colinde la Nasterea Domnului, Parohia Chiperesti, 2014

Viața parohiei Decembrie 29, 2014

Miercuri 24 decembrie 2014 la amiază, conform obiceiului, copiii şi tinerii din Chipereşti s- au adunat întâi în curtea Casei parohiale, unde au fost întâmpinaţi de către preotul paroh Teofil Leuştean şi de către d-na preoteasă Dr. Daniela Leuştean. Cu toţii au cântat colindele vestirii Naşterii Domnului, apoi au pornit cu „steaua” , răspândindu- se la gospodarii din sat, care i- au aşteptat cu de toate.

Spre deosebire de oraşe, la sate copiii merg cu colindul şi cu uratul numai ziua până la apusul soarelui, apoi se retrag la casele lor.

Joi 25 decembrie 2014, la sfârşitul Sf. Liturghii, credincioşii prezenţi în Sfânta Biserică au fost din nou colindaţi de către copii în jurul bradului. Datorită parteneriatului dintre Parohia „Sf. Nicolae” Chipereşti şi Primăria Ţuţora, Viceprimarul comunei, dl. Cristinel Albu, a felicitat locuitorii satului cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, apoi a împărţit cadouri colindătorilor.

Din păcate, datorită scăderii drastice a natalităţii, se constată o împuţinare de la an la an a numărului de colindători din Chipereşti.

Totuşi, doar păstrând tradiţiile şi datinile noastre strămoşeşti, putem simţi cu bucurie în suflete liniştea şi pacea pe care o aduc Naşterea Domnului, căci primind copiii cu colindul primim îngerii din ceruri care cei dintai au cântat” "Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire." (Luca 2:14).

pr. Teofil Leuştean