Ziua de 8 Martie in Parohia “Sf. Nicolae” Chiperesti

Viața parohiei Aprilie 3, 2014

            Ziua de 8 Martie in Parohia “Sf. Nicolae” Chiperesti

            Anul acesta 2014, ziua de 8 Martie a coincis cu prima sambata din Postul Pastelui, “Sambata Sf. Teodor”. Astfel, intre Scoala cu predare simultana cl. I-IV din Chiperesti si Parohia Chiperesti a fost initiat un protocol de colaborare privitor la desfasurarea unei activitati extracuriculare in cadrul Bisericii, dupa Slujba Sf. Liturghii.

            Pe langa faptul ca au fost antrenati toti elevii Scolii Chiperesti, acest eveniment artistic a obligat chiar si multi dintre parinti care nu frecventeaza Sfintele Slujbe ale Bisericii sa fie prezenti la Sf. Liturghie.

            Realitatea este ca, spre deosebire de parintii lor care nu au beneficiat in timpul scolii de studiul disciplinei Religie in programa scolara, copii de astazi de multe ori isi invata proprii parinti multe aspecte legate de credinta noastra crestin- ortodoxa,  mai ales pe linie dogmatica si liturgica.

            Dupa finalul acestui eveniment, copiilor le- au fost impartite daruri, iar tuturor peroanelor feminine le-au fost impartite iconite cu Fecioara Maria, ca model si exemplu de urmat de catre tinerele, sotiile si mamele din lumea crestina.

                                                                                    pr. Teofil Leustean