Activitate liturgico- misionară pentru pace

Viața parohiei Aprilie 3, 2014

În ziua de miercuri, 12.03.2014, la Parohia „Sfântul Nicolae” Chipereşti a avut loc întâlnirea programată a preoţilor din cadrul Cercului Pastoral nr.7 „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

            Programul întâlnirii a fost următorul:

orele 7,00-8,30: Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite

orele 8,30-9,00: Slujba Aghiasmei mici

orele 9,00-10,30: Slujba Sf. Maslu

orele 10,30-11,00: Susţinerea temei.

            Tema întâlnirii a fost:”Despre judecata aproapelui” şi a fost susţinută de către P.C.pr. Bitere Ştefan de la parohia Tomeşti II.

            Ideea centrală a temei a fost tendinţa greşită a omului de a se ridica deasupra aproapelui său şi de a-l domina prin orice mijloace, de a râvni la ceea ce aparţine aproapelui său, ceea ce duce la mândrie, îngâmfare, ură, duşmănie, ceartă şi, în final, la războaie. Mai ales în timpul Postului Paştelui creştinul trebuie să aibă o atitudine smerită şi de acceptare, de asumare a faptului că trebuie să ne mulţumim cu tot ceea ce ne dă Dumnezeu, de la care vine “toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit”

            În cadrul slujbei s- au citit şi rugăciuni pentru pace, mai ales în contextul tensiunilor existente în lume în momentul de faţă şi chiar în apropierea ţării noastre.

 

                                                                                                Preşedinte Cerc Pastoral,

                                                                                                            pr. Leuştean Teofil